Michael pilarczyk, tony robbins, body mind soul, lichaamsbewustzijn, retraites, stilte-retraites, boekenlijst

Mijn boekenlijst

(en een enkele film)

Kennismaken met mooie 'rijke' boeken

Mijn ervaring met het boek deel ik met jullie in onderstaande teksten &
onder bijna iedere afbeelding zit de link naar het boek of de film op de site van Bol.com

BODY

Je kunt je leven helen
Louise Hay

Een schitterend boek over het helen van je eigen lichaam. Een inspirerende schrijfster die uit eigen ervaring schrijft. ze durft het aan om je te wijzen op de achterliggende betekenis van je klachten. Zelfs als het gaat om kanker. En doordat ze zelf genezen is van kanker door zichzelf eens goed onder handen te nemen accepteer je dat ook. En dat niet alleen, het komt écht binnen. bij mij wel tenminste. Achter in het boek een prachtige vertaling van de pijn die je voelt en de betekenis daarvan. Een handleiding voor interpretatie en een affirmatie die erbij past.

MIND

Master your mindset
Michael Pilarczyk

Wat een inspiratie! Wat een veelzijdige man met een mooi verhaal. De drive om je mooiste leven te leiden is aanstekelijk. Door zijn eigen ervaringen met ons te delen voel je zijn oprechtheid. Kennis uit andere boeken wordt gedeeld en ik heb het als luisterboek vele malen beluisterd onderweg in de auto. Wat voel ik mij altijd heerlijk opgeladen daarna.  Met veel online te vinden blogs en podcasts is Michael iemand om te blijven volgen ter inspiratie. Vergeet ook de 'Meditation moments' app niet met heerlijke meditaties en muziek.

MIND

As a man thinketh
James Allen

Wat een verrassend klein boekje. James Allen, geboren in 1864 in Engeland, was wat mij betreft zijn tijd vooruit. Met hoofdstukken als "effect of thought on circumstances" geeft het een verhelderend en eigenlijk doodsimpel beeld over de kracht van gedachtes. Ik zeg eerlijk, het Engels is even doorbijten. Maar juist door het te lezen in zijn moedertaal en in de taal van toen voel je de tijdgeest er doorheen. Op aanraden van Michael Pilarczyk, die mij er in zijn boek attent op maakte.

MIND

De creatiespiraal
Marinus Knoope

Dit boekje staat bij mij vol met aantekeningen. Al vroeg in mijn carrière ben ik dit boekje tegengekomen en het was mijn bijbel. Zo duidelijk staan hierin de stappen die je zet om je droom te verwezenlijken. Het begint met een gedachte en visualisatie. Voel het , beleef het, zie het al in werking. Maar het boek geeft ook houvast hoe dat verder te wandelen. Een aanrader als je je mooie plannen tot werkelijkheid wilt maken.

MIND - SOUL

De kracht van het nu
Eckhart Tolle

Een klassieker. Toen ik het boek voor het eerst las kon ik er niets mee. Ik zat midden in mijn Ego en drive om te groeien. Hoezo nu? Ik was bezig met morgen en de toekomst. Maar NU voel ik hem volledig.
Om de weg te gaan die hierin wordt beschreven moet je het ego laten varen. We zijn ons denken niet. Je authentieke kracht wordt pas geactiveerd door je over te geven aan het Nu. Hier en nu vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Inspiratie!

En volg deze man op de socials. Hij kan zo prachtig spreken. Volledig in zijn eigen tempo en kracht. Als je hem ziet zul je meteen begrijpen wat ik daarmee bedoel. Een grote inspiratie.

MIND - SOUL

The Magic
Rhonda Byrne

De kracht van dankbaarheid. In dit boek omgezet in Magie. De magische kracht die jouw Mind teweeg kan brengen en daarvoor haalt ze een quote aan van Roald Dahl : "Zij die niet in magie geloven, zullen haar nooit vinden".  
In dit boek bevindt zich voor 28 dagen lang, iedere dag een oefening en dus iedere dag een stapje zetten. Dat vind ik dus het mooie aan het boek. De kracht van dankbaarheid leer je ook van Michael Pilarczyk en van zijn grote inspiratie-boek 'think and grow rich' uit 1937, waar overigens Rhonda Byrne haar bestseller 'the secret' op heeft gebaseerd. Maar de kracht van dit boek is hoe je langszaam gewend raakt aan de 'gewoonte' om dankbaar te zijn. En dat is waar the magic happens! 

SOUL

Het helen van je innerlijke kind
Susanne Húhn

We zijn allemaal kind geweest. En geen enkele jeugd is hetzelfde. Zelfs binnen één gezin kan de rolverdeling zo verschillend zijn geweest dat de ervaringen mijlenver uiteen lopen. Dit kleine kind dragen wij als volwassenen nog altijd bij ons, in ons hart. Dat kind dat ben jij. En als het niet genoeg liefde heeft gehad, is gekwetst of verdriet heeft, dan kun jij daar nu als volwassene onbewust nog veel last van hebben. Het houden van jezelf gaat niet zomaar en in dit boekje kun je veel herkenning vinden. Het zal voelen als thuiskomen als je jouw innerlijk kind weer kunt omhelzen. 

Ga snel je innerlijk kind jouw warmte geven! 

SOUL

Engelen in mijn haar
Lorna Byrne

Een prachtig boek over het voelen en/of zien van engelen om ons heen. En de geesten. Deze laatste maken zichzelf regelmatig kenbaar aan mij (wij zien de begraafplaats vanuit ons huis) en voor mij was dit boek dan ook een fijne herkenning. Ik mag de engelen inmiddels ook ervaren en sta in een sterke verbinding met dat mooie liefdevolle universum. Ook ik ervaar, net als de schrijfster, dat de Engelen bij me zijn. 

Wellicht kan dit boek een opstapje zijn naar jouw kennismaking met deze liefdevolle wereld. Zo werkte het bij mij wel. Ik werd gewezen op dit boek in een heel bijzondere ontmoeting. Ik wist daarbij meteen dat dit boek niet voor niets op mijn pad kwam.

SOUL

De strijders van het licht - Paulo Coelho

"Een strijder van het licht deelt zijn wereld met de mensen die hij liefheeft. Hij probeert hen te stimuleren om te doen wat ze leuk vinden, maar waartoe hun op dat moment de moed ontbreekt." 
"Als hij inspiratie zoekt, leest hij van de lippen van zijn buurman de woorden die zijn Gardian Angel hem wil influisteren."

Met deze tekst werd ik geraakt, omdat ik mijzelf erin herkende. Het boekje staat vol met wijsheden. Laat je nadenken, voelen en vergeven. Ook jezelf. Toen ik het ooit voor het eerst las kon ik er niets mee. Ik was nog niet volledig aanbeland bij mijn authentieke zelf en ik had de lichtstrijder in mij nog niet ontdekt. Nu geeft het steun en wijsheid.

STILTE

De stilte spreekt
Eckhart Tolle

Een fijn boekje om er af en toe bij te pakken. Zoals in het boekje zelf ook aangegeven is het niet bedoeld om aan één stuk door te lezen. Pak in de ochtend een bladzijde en laat de tekst die dag op je inwerken. 

Stilte hebben we allemaal nodig om onszelf te kunnen horen. Om de ander te kunnen horen. In stilte ontstaan de beste ingevingen en komt de inspiratie tot je. In stilte verbind je je met jezelf. Hoor je je Body Mind en Soul. 
Ervaar die stilte in dit boek. Mooi!

BEWUSTZIJN

Richard says Goodbye
Met Johnny Depp

Wat een verrassing deze film. En wat een mooie boodschap. Hij hoort gewoon in dit rijtje thuis. Ziekte die je treft en zelfs met de dood tot gevolg, maar opgepakt door Depp als een boodschap. Niet meteen uiteraard. Er is ruimte voor woede en verslagenheid, maar uiteindelijk "is het perfect zoals het moet zijn". 
Depp neemt afscheid van ons als kijker nog vóór zijn dood en de film is warm en liefdevol. Daar waar daar eerst juist geen ruimte voor was.

BEWUSTZIJN

The men who stare at goats - met Clooney

"Ontdek wat je bestemming is en de rivier draagt je verder."
De hippie tijd waarin een militair experimentele legerunit werd ingezet om met spiritualiteit oorlog te voorkomen. The Yedi. 
De tijd vooruit, zeg ik nu. Die generatie van lichtwerkers kwam al liefde brengen, maar het duurde nog tot NU eer we echt klaar waren voor de switch. 

Een echte 'arthouse' film, maar ik voelde het ongeduld en ook wel de teleurstelling dat het nog niet lukte. Er was nog een generatie lichtwerkers voor nodig en zoals de film ook eindigt "Now more than ever we need the Yedi"

BEWUSTZIJN

Sense 8
by Lilly Wachowski

Een serie. Ik zag hem op Netflix, maar je kunt ook de dvd kopen. Dit was niet 'gewoon een serie' dit was een diepe intense ervaring. Liefde en diep bewustzijn.

8 mensen verspreid over de wereld ontmoeten elkaar in hun bewustzijn. Ze communiceren, ze helpen elkaar en hebben zelfs lief op afstand. Natuurlijk met een verhaallijn die het spannend maakt, maar wat mij vooral trof was die universele communicatie. Ons lichaam overstijgend en gebaseerd op louter liefde. In de transitie naar 5D is deze serie gemaakt. En dit is wat onze nieuwe prachtige liefdevolle aarde voor ons in petto kan hebben als je je wil overgeven aan deze kracht in jezelf. Als je al zover bent voelt het als thuiskomen. Ben je nog onderweg dan zal je verrast worden door de liefde.