Pagina voor lichaamsbewustzijn , retraites en stilte-retraites. Body, Mind & Soul


Stilte-Retraite


Dit onderdeel wacht nog op de goede locatie, die we zomer 2021 gerealiseerd hopen te hebben.

Stilte

Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. 
Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Dat is het 'ik ben' wat dieper gaat dan naam en vorm.

Uit 'de stilte spreekt' van Eckhart Tolle  

Waarom Stilte?

Omdat je in stilte jezelf kunt horen. Wanneer is het echt nog eens stil? Stil voor je oren, stil voor je gedachten, stil voor je Body voor je Mind en je Soul.
Het leven gaat maar door, het raast aan je voorbij en er is een constante stroom aan geluid en informatie. Je moet ook nog eens van alles, voor je werk, je gezin én van jezelf. Daarom is het eigenlijk zelfs noodzakelijk af en toe de stilte op te zoeken om weer de connectie te maken met jezelf. Even uit de vertrouwde omgeving te stappen en te voelen. 

Wat gaan we doen in Stilte?

De stilte kunnen we schitterend ervaren op ons eiland Goeree-Overflakkee.
In Stad aan 't Haringvliet ben ik gevestigd en kunnen we prachtige  wandelingen maken en ons één voelen met de natuur. 

Het eerste uur zullen de gedachtes in je hoofd overuren draaien, maar er komt dat moment dat je je kunt overgeven. En juist in stilte in een kleine groep zullen we ons samen sterk voelen en zal die verbondenheid zorgen voor een diepe ontspanning in stilte.

Ochtend: In onze sfeervolle ontmoetings-ruimte maken we kort kennis met elkaar. We delen niet teveel zodat we deze dag licht, maar met warmte in kunnen gaan. We starten onze dag met een korte meditatie en een intentie. Wat willen we onszelf deze dag gunnen. In stilte. Ieder krijgt een overdenking mee door middel van de door mij ontwikkelde 'praat kaarten' die je tijdens de wandeling zullen helpen niet teveel af te dwalen in gedachten en gepieker.
Bij terug komst zijn we lekker warmgelopen en kunnen we met wat lichte yoga tot onszelf komen. 

Lunch: Een heerlijk seizoens soep. Zelf gemaakt en vegetarisch. Met producten van het eiland en met vers brood en crackers naar wens. Te nuttigen in Stilte in het horecadeel van 't Havenmeestertje, die op maandag gesloten is en dus die dag zorgt voor rust. De Stilte-Retraite is dus alleen op maandag.

Middag: Een heel speciale middag. We bevinden ons met het dorp aan het Haringvliet en wat is het fijn om ook het water onderdeel te laten zijn van de Stilte. Het kabbelende water en de mooie vergezichten. Met een elektrisch aangedreven tenderboot bevaren wij deze middag het Haringvliet. In Stilte. Je kunt het door mij aangereikte mindful-journal meenemen om gedachten van je af te schrijven of neem een boek mee uit mijn boekenkast van alle door mij geliefde thema's (zie ook de boekenlijst). 
Na terugkomst komen we samen in de ontmoetings-ruimte en zullen we vanuit een laatste relax oefening de dag afsluiten. We kunnen desgewenst onze ervaring van de dag met elkaar delen, voor wie daar behoefte aan heeft. 

Elektrisch aangedreven sloep

Jouw investering

Deze Stilte-Retraite is een investering in jezelf. Voor 175,- euro kun je hem meemaken. Met een kleine groep van max 6 deelnemers en volledig voor je verzorgd. Dus inclusief de lunch, drankjes tussendoor en de huur van de boot.

Mijn investering

Ik ga zorgen voor een heerlijke dag. Zoals hierboven omschreven en met extra's als het Mindful-journal en ook ontvang je mijn bewustzijnskaartjes om zo het geheel te laten beklijven. 

Het geheel gaat plaatsvinden bij
't Havenmeestertje 

De stilte-Retraite gaat plaatsvinden op de nieuwe locatie van 't Havenmeestertje

Zomer 2021 is de verwachte realisatie datum.