Wie ben ik

Mijn naam is Renate van Klaveren.

 Van Thuisvoelen in je huis  naar Thuisvoelen in jezelf

Van Interieurarchitect naar Interieurarchitect
Ik ben een creatieve en intuïtieve persoon met een krachtig levensmotto die mij denk ik wel duid.

"als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou"


Goeree-Overflakkee

Samen met mijn man en zoontje voel ik mij thuis in Stad aan 't Haringvliet op Goeree-Overflakkee. Een prachtig plekje op een mooi groen stukje Nederland, omgeven door water. Een unieke plek wat mij betreft. Een plek die past bij de fase in mijn leven waarin ik mij nu bevindt. Na een hectisch leven in even hectische steden is het nu tot rust komen en vanuit rust ook anderen kunnen inspireren vanuit deze rustige omgeving. 


Wat zijn mijn ervaringen

Het opzetten van Spiegelpraktijken ging niet zomaar. Daar ging een half leven aan ervaringen aan vooraf. Van interieurarchitect naar Interieurarchitect. Je kunt je woning nog zo mooi maken, maar als je je niet thuisvoelt in jezelf - in het huis waarin je permanent woont - voel je je nergens thuis. Dus na 18 jaar huizen met zorg mooi gemaakt te hebben, ben ik toe gegroeid naar het inspireren en begeleiden van de verzorging van ons eigen huis. Ik geef nog steeds interieuradvies, maar nu over ons lichaam. Ons mooie systeem.
Ik vertel graag wat meer over mijzelf en mijn groeiende lichaamsbewustzijn, door mijn ervaring met de drie-eenheid Body Mind & Soul met je te delen. 

Lichaamsbewustzijn Body Je lichaam als een boom zo sterk

Body - mijn ervaringen

Oei, wat ben ik hard gevallen! Letterlijk & figuurlijk. Op mijn schouder en zo hup een frozen shoulder in met direct een Burn-out erbij. Nooit willen luisteren naar mijn lichaam. Teveel bezig geweest met mijn ego, mijn leven als zelfstandig interieurarchitect. "Ik leef om te werken", straalde ik met plezier uit. Eerlijk waar, prachtige projecten mogen uitvoeren, veel gereisd en écht geleefd.

Maar er was een ander pad voor mij bedacht. Toen ik 42 was ben ik dus letterlijk hard gevallen! Mijn rechter schouder, mijn tekenarm, is volledig vast komen te zitten. De arts constateerde een frozen shoulder en voorspelde een 2 jaar durend traject van herstel. Batterij op door de Burn-out. Game over.
Mijn geplande vertrek naar Istanbul, om daar een 2e zaak op te zetten, kon ik vergeten. Ik kon mijn werk niet meer uitvoeren en was mijn identiteit volledig kwijt. En had ik mijn Body horen fluisteren? Roepen? Gillen?

Maar nu moest ik wel luisteren.  Als verrassing raakte ik in dat eerste jaar zwanger en werd ik op mijn 43ste mama van een gezonde boy. En nog steeds in de oude Mindset dacht ik  "Zo, die 2 jaar zitten er op, nu kan ik weer vlammen". Haha, dat had ik mooi mis. Steeds als ik het tempo weer opschroefde ging mijn Body roepen.

Ik heb in een transitie gezeten naar een bewuster leven en ik zeg eerlijk dat dat niet gemakkelijk is geweest. Een osteopaat die ik bezocht, nadat frozen shoulder nummer 2 zich aandiende, verwoorde het zo:
"Ik heb goed nieuws en minder goed nieuws voor je. Wat je nu hebt gaat weer over, maar pijn blijf jij altijd houden".
 

En zo ontdekte ik dat ik hooggevoelig ben en het talent in mij heb om mijn lichaam te horen fluisteren. Pijn in mijn rug, mijn teen, last van aambeien, je kunt het zo gek niet bedenken. En het gaat over loslaten, vertrouwen hebben, verleden verwerken en rust nemen. En ook ik sta nog wel eens voor raadsels, maar door bewust te gaan luisteren naar wat mijn lichaam of de spiegels mij vertellen kan ik verder groeien.

Ik ben verheugd mijn kennis en mijn ervaring te mogen delen met anderen met wie ik een stukje mee mag lopen op hun pad. Ik gebruik hierbij de kracht van mijn HSP-kwaliteiten om mensen snel te 'zien'.
Met wie mag ik een stukje meewandelen?
Met jou misschien?

Bekijk ook de 5 filmpjes op YouTube waarin ik in 5 stappen het lichaamsbewustzijn toelicht en je inspireer!

Je Mind

Mind - mijn ervaringen

"als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou" - Mijn levensspreuk. 

Ik heb het altijd in mij gehad om vrij te denken. Om kansen te zien en mijn 'eigenwijze' weg te volgen. Aangedreven door overlevingskracht en bewijsdrang en een enorme zin om te leven. Doordat ik al vroeg afscheid heb moeten nemen van mijn ouders wakkerde dat mijn overlevingsdrang nog extra aan. En ergens was dat ook een Blessing, want ongehinderd door schuldgevoel, controle of conditionering kon ik in vrijheid mijzelf verder ontdekken. 

Onbewust paste ik de Law of Attraction* toe en met hard werken en passie heb ik als interieurarchitect mooie projecten mogen uitvoeren en heb ik altijd goed voor mijzelf kunnen zorgen. Onderweg mooie boeken gelezen van inspirerende mensen (zie ook mijn boekenlijst) en als beelddenker heb ik mijn route en groei altijd gevisualiseerd door het maken van kleine tekeningen. Ik zag mijzelf huizen inrichten, les geven en voor grote groepen staan. Ik zag de zon en het water en veel vrijheid. 

Anderen zagen in mij iemand die als een kip zonder kop weer eens ergens in dook. Die zonder zekerheid door het leven ging en niet in een hokje te plaatsen was.

Wat zie jij in jezelf? Welke verlangens drijven jou? 

*Law of attraction: Kort gezegd, door jouw mind positief te houden en je dromen te visualiseren of ze al plaatsvinden, door dankbaar te zijn alsof ze al zijn uitgevoerd en door de eerste stap te zetten nog voordat je er klaar voor bent, zal dat wat je wenst naar jou toe komen. Denk je negatief, heb je geen dromen en mopper je op alles wat niet lukt, dan is dat precies wat er zal gebeuren. Niets.

Je Soul

Soul - mijn ervaringen

Geboren in Rotterdam in een redelijk traditioneel arbeidersgezin. Papa op de bus - mama thuis. Vanuit een Katholieke basis en met een berg aan normen & waarden.

Mijn drive om de wereld te ontdekken was ook een drive om de wereld anders te zien. De vier muren van ons huis waren mij te benauwd en ik droomde over andere werelden en culturen.

Ik ontdekte dat sommige mensen in een heel klein kader leven terwijl anderen duidelijk al meer ervaring en levenswijsheid in zich droegen. En toen bleek het idee van 'meerdere levens' al gewoon 'te bestaan' en aan te sluiten bij mijn oergevoel van reïncarnatie. Mijn naam Renate betekend notabene 'wedergeboren'.

Er kwamen leermeesters op mijn pad en ik was gedreven meer te leren en te groeien. Ik heb de lessen gezien in schijnbaar toevallige ontmoetingen en ik heb het heus goed op mijn bordje gekregen. Maar het hoort allemaal bij je zielenreis. Ik had de keuze om te verdrinken in verdriet of angst, maar ik heb gekozen voor positiviteit, groei en liefde. Hoewel dat laatste ook voor mij een lange zoektocht is geweest. 

Inmiddels ben ik verheugd om mijn kennis en mijn gevoel te mogen delen. Ik kan mijn kwaliteiten inzetten om de wereld een stukje mooier te maken. En wie wil dat nou niet!