1dag-Retraites

Pagina voor lichaamsbewustzijn , retraites en stilte-retraites. Body, Mind & Soul
Pagina voor lichaamsbewustzijn , retraites en stilte-retraites. Body, Mind & Soul
Pagina voor lichaamsbewustzijn , retraites en stilte-retraites. Body, Mind & Soul

Wat kun je verwachten tijdens een 1dag-Retraite

Ik zie een retraite als een heerlijke dag voor jezelf. Even geen omgevingsfactoren uit je dagelijks leven; je gezin, je werk en al je verplichtingen. Even 1 dag aandacht alleen voor jouzelf. Een stuk wandelen in de natuur hoort daar zéker bij. En in die beleving kan bewustwording bij je aarden. Bewustwording over je lichaam, over de spiegels in je leven en over de 3-eenheid Body, Mind & Soul. 


online-retraite retraite mindful

Thuis-Retraite

Een 1dag-Retraite onder mijn begeleiding gewoon in jouw eigen omgeving. Mits je wel dichtbij een mooi stukje natuur woont, want een goede wandeling is onderdeel van de dag.

Ik begeleid je met de door mij ontwikkelde onderdelen uit
mijn Tool-Box:

 • Het Mindful Journal
 • De Praatkaarten
 • Mijn Bewustzijnskaartjes

&  

 • Ochtend filmpje: Inspiratie 
 • Middag filmpje: overdenking & zeer lichte beweging vanuit yoga
 • Gezond recept voor die dag 
 • 2 live ontmoetingen (skype of zoom)


Wat is mijn toegevoegde waarde?

Je kunt tenslotte ook gewoon zelf thuis een dagje stil zijn en wandelen.
Maar dat blijkt toch zo heel gemakkelijk nog niet te zijn. Afleiding en stilte kunnen je beide weghouden van het vinden van jezelf en het vinden van de energie om je op te laden. En dat is precies waar ik je die dag bij begeleid. Op afstand, maar toch heel dichtbij geef ik je de tools in handen om beetje bij beetje meer rust te krijgen en inzicht in jezelf. En dát wat je die dag daarvan opsteekt neem je vervolgens verder mee op jouw pad. 

Persoonlijke aandacht is dus belangrijk.

We starten de dag samen in een contactmoment om 9:30 uur en sluiten hem samen af om 15:30 uur. Zo ontstaat er een vast kader. Van mij krijg je de invulling van de dag toegestuurd.

Een paar dagen vooraf aan de Retraite ontvang je het Spiegel-Pakket om je zo heerlijk te kunnen voorbereiden op de dag. Persoonlijke aandacht voor jou!

Leuk! En nu?

Je kiest zelf het hoofdonderwerp van jouw Retraite : 

 1. Lichaamsbewust
 2. Body, Mind & Soul


Scrol verder door naar beneden om wat extra info te lezen over de 2 onderwerpen zoals ze ook bij de Retraite op locatie worden toegepast.


Belangrijk is dat jij de dag kiest en die ook écht vrij kunt maken. Geen mobiel, geen gezin om voor te zorgen, een eigen plek in huis waar je ongestoord kunt verblijven & in de nabijheid van een mooi stukje natuur voor een wandeling. 
 


Interesse?

Stuur mij een bericht via het contactformulier als je interesse hebt of nog wat te vragen. Je geeft 2 mogelijke data aan, ik kijk welke in mijn agenda past, en je kiest in welke van de 2 onderwerpen je zin hebt.

Jouw investering in jezelf :

115,- euro incl btw

en inclusief het Spiegelpakket!

online-retraite retraite goeree-overflakkee

Retraite op Locatie

Een 1dag-Retraite hier op ons mooie eiland Goeree-Overflakkee in Stad aan 't Haringvliet. In de heerlijke natuur, bij het water en in de rust van het vlakke land.

Ik begeleid je met de door mij ontwikkelde onderdelen uit
mijn Tool-Box:

 • Het Mindful Journal
 • De Praatkaarten
 • Mijn Bewustzijnskaartjes

&  ter plekke met:

 • Inspiratie sessie
 • Lichte beweging vanuit Yoga en aanvulling met meditatie 
 • Gezond eten & drinken voor die dag 

Retraite op Goeree-Overflakkee

Mijn aanbod

Er zijn 2 soorten retraites. 
Beide gebaseerd op mindful bewustzijn & beide spiegelbewust
1 - Lichaamsbewust 
2 - Body, Mind & Soul


Mijn werkwijze

Per onderdeel vind je hieronder een verdieping. Een stukje inspiratie, een creatieve kijk en een uitleg over het onderwerp. Kies vervolgens helemaal onderaan de pagina de retraite uit welke je wilt volgen. 

Lichaamsbewustzijn

Een stukje verdieping

Je lichaam is het huis waar je deze reis op aarde in mag wonen. Waarin je je thuis mag voelen. Zonder dit huis zijn wij niets waard. Maar dat lijken wij niet altijd door te hebben.
Als het dak lekt van je echte woning zet je er waarschijnlijk snel een emmer onder om vervolgens een reparateur te laten komen. Waarom negeren we dan vaak ons lichaam als die ons aangeeft dat het even niet goed gaat? Pas als er een grote overstroming door ons huis heen raast en we niet anders meer kunnen, lijken onze oren open te gaan en wordt de reparateur erbij gehaald. En vaak is dit dan al een arts in het ziekenhuis als we volledig onderuit zijn gegaan. En daarvan verwachten we vervolgens een Quick-Fix.

Het lichaamsbewustzijn heb ik op deze site ook al een apart plekje gegeven. Extra uitleg hoe ik dat zie en hoe jij daar in jouw leven gebruik van zou kunnen maken. Graag verwijs ik daarom ook naar deze pagina op de site : Lichaamsbewustzijn

In de Retraite gaan we proberen ons lichaam te horen fluisteren. Je zult gaan ervaren dat we de wijsheid van ons lichaam kunnen benutten. Je lichaam houd je de spiegel voor en het waarschuwt ons als we teveel hooi op ons vork hebben genomen. Als de batterij dreigt leeg te lopen en we onszelf moeten opladen. Het waarschuwt als we mogen loslaten of als we onszelf simpelweg wat meer liefde mogen geven.

Kijk voor de Lichaamsbewuste-Retraite onderaan de pagina & bekijk eens mijn boekenlijst met boeken over dit prachtige thema.

Body, Mind & Soul

Een stukje verdieping

Wat is jouw zielenreis? Wat kom je op deze aarde doen? Heb je daar al eens over nagedacht?
Zorg je goed voor jezelf? Waar word je blij van? Wanneer gaan jouw ogen stralen?

Zoveel vragen om te stellen. Het is lastig de Soul helemaal los te zien van de Mind - ze lopen altijd wel door elkaar. Kennen we niet allemaal de strijd tussen ons hart en ons verstand, zoals we dat zeggen. Maar om met je Mind tot de juiste actie te komen zul je toch eerst in je Soul (je hart) moeten gaan voelen. Gewoon voelen blijkt nog best lastig. Houden we wel genoeg van onszelf? Er zijn prachtige, heel lichte, yoga oefeningen waarbij we onszelf kunnen omarmen. Kunnen koesteren en ons vervolgens openzetten om daarna het goede te mogen ontvangen. Sta open voor wat er op je pad komt. Gun jezelf het geluk!

"De ergste manier waarop je jezelf kunt bedriegen, is door de dingen waar je ogen van gaan stralen niet te doen"


Uiteindelijk is het JOUW reis hier op aarde. Jouw zielenreis waarin je lessen leert en groeit. En dat is géén egoïsme, dat is juist liefde. Leer ook in tegenslag de liefde te zien. Zorg goed voor jezelf. Zorg goed voor het huis waarin je mag wonen. Durf te vertrouwen dat jij het goede verdiend en je zult het goede zien, ookal kijkt het in eerste instantie  op tegenslag. Vaak is het een blessing als we maar willen kijken. 

Onze Mind (onze geest) is een krachtig onderdeel van onze 3-eenheid. Als je wilt, als je durft, kun je je dromen laten uitkomen. Met gedrevenheid, doorzettingsvermogen en passie kom je ver. Met daaraan toegevoegd visualisatie, gedachtekracht en dankbaarheid heb je een gouden combinatie.

Omdat ik mijn leven al gestart was met een krachtige mindset kon ik nooit begrijpen waarom mensen het één zeiden en het ander NIET deden. Je gaat er in basis altijd van uit dat de ander is zoals jij. Maar je wordt niet alleen gevormd door je karakter en je genen. Je wordt ook gevormd door het gezin waar je uit komt, door je conditionering. Wat heb jij voor waar aangenomen? En zijn dat jouw waarden of die van het gezin?

Voor mij grote inspirators als Tony Robbins en Michael Pilarzyck hebben hier schitterende boeken over geschreven en geven inspirerende seminars. Om ver te komen in je zakelijk leven zijn zij een bron van inspiratie.
Ik wil graag de bewustwording meegeven zodat je daarna je opgedane kennis met onder andere deze genoemde Giants kunt aanvullen.

Kijk voor de Body, Mind & Soul-Retraite onderaan de pagina & bekijk eens mijn boekenlijst met boeken over dit prachtige thema.

Lichaamsbewust retraite
Een interactief samenzijn met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. We gaan door middel van oefeningen met de spiegel proberen ons lichaam te horen fluisteren. We gaan het huis waarin we wonen leren koesteren. Samen met wat heel lichte yoga komen we tot rust en tot onszelf. Al voelen we ons lichaam al maar een klein beetje beter aan. Op onze prachtige plek zullen we stappen zetten in de natuur en zo een stukje puurder huiswaarts keren. Laten we een start maken. Het begint bij bewustzijn.

Je ontvangt van mij een mindful journal en daarin schrijven we onze persoonlijke affirmatie om zo een goede start te maken. Ook ontvang je mijn bewustzijnskaartjes om zo het geheel te laten beklijven.

De dag:
van 09:30 uur tot 16:00 uur
Locatie:
Stad aan 't Haringvliet op Goeree-Overflakkee
De investering:
145
,- euro inclusief koffie/thee en huisgemaakte (vega)soep & Brood als lunch.

Let op:
Trek makkelijke kleding aan in verband met wat lichte yoga oefeningen én we gaan even naar buiten, regen of zon, dus een extra droge broek en een fijne jas is ook wel handig. 

Body, Mind & Soul retraite
Een interactief samenzijn met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers. We gaan door middel van oefeningen met de spiegel proberen onze liefde voor onszelf te verstevigen.
We onderzoeken de werking van gedachtekracht, dankbaarheid en visualisatie. Met lichte yoga en meditatie komen we tot rust en tot onszelf. Op onze prachtige plek zullen we stappen zetten in de natuur en zo een stukje puurder huiswaarts keren. Laten we een start maken. Het begint bij bewustzijn.

Je ontvangt van mij een mindful journal en daarin schrijven we een groei-intentie of een affirmatie gericht op heling, net waar jij behoefte aan hebt. Zo maken we een goede start. 
Ook ontvang je mijn bewustzijnskaartjes om zo het geheel te laten beklijven.

De dag:
van 09:30 uur tot 16:00 uur
Locatie:
Stad aan 't Haringvliet op Goeree-Overflakkee
De investering:
145
,- euro inclusief koffie/thee en huisgemaakte (vega)soep & Brood als lunch.

Let op:
Trek makkelijke kleding aan in verband met wat lichte yoga oefeningen én we gaan even naar buiten, regen of zon, dus een extra droge broek en een fijne jas is ook wel handig. 

Agenda

Lichaamsbewust

Nieuwe data komen er heel snel aan!

Data: Maandag 2 november 2020
Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur
Prijs: 135,- euro
Plaats: Stad aan 't Haringvliet
Locatie: In onze sfeervolle tuinkamer en buiten!

Data: Maandag 18 januari 2020
Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur
Prijs: 145,- euro
Plaats: Stad aan 't Haringvliet
Locatie: In onze sfeervolle tuinkamer en buiten!


Body Mind & Soul

Nieuwe data komen er heel snel aan!


Data: Maandag 14 december 2020
Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur
Prijs: 135,- euro
Plaats: Stad aan 't Haringvliet
Locatie: In onze sfeervolle tuinkamer en buiten!

Data: Maandag 8 februari 2020
Tijd: 10:00 uur tot 16:00 uur
Prijs: 145,- euro
Plaats: Stad aan 't Haringvliet
Locatie: In onze sfeervolle tuinkamer en buiten!


Interesse?

Neem contact op via het contactformulier. Geef aan in welke Retraite je interesse hebt en op welke datum. Ik neem daarna contact met je op!